26 februari 2006

VI HISTORIEFÖRFALSKARE BEHANDLAS OLIKA

Som religiöst obegåvad undrar jag oroligt vad jag för 17 år sen kan ha sagt om Muhammed. Kanske hasplade jag från katedern ur mig något obetänksamt, avslöjade alltför tydligt mitt tvivel på att profeten träffade den där ängeln Gabriel i den där grottan, en uppenbarelse som sedan blev Koranen. Ja, Muhammed var analfabet, så det var inte han utan hans skärpta dotter Fatima som skrev ut den heliga boken.

Tänk om jag alltför raljerande berättade, varför profeten tillät månggifte. Påstod jag möjligen att orsaken delvis var ekonomisk? Det var ju så att han gifte sig med en rik änka, så att han utan ekonomiska bekymmer helt kunde ägna sig åt religiösa funderingar. Men hon var ack så gammal, så kanske lät jag påskina, att han därför behövde något fräschare i sänghalmen.

Om några av mina gamla elever i den mångkulturella skola jag undervisade i nu har rapporterat mina hädiska försyndelser till muslimskt fundamentalistiska länder, ligger jag kanske illa till. Tar jag mig orådet före att åka till Saudi-Arabien kanske jag buras in – för vad jag sagt för 17 år sen. Men jag får innerligt hoppas att muslimska länder trots allt är mindre oliberala än några länder i Europa, till exempel Österrike.

Där har man nu dömt den brittiske historikern David Irving till tre års fängelse för något han sade för 17 år sen. Då var han historieförfalskare, menade domstolen.

Själv är jag lycklig över att jag som historielärare –och historieförfalskare- tillhört de rättrogna (läs gärna: godtrogna) och politiskt korrekta. Här kommer några historieförfalskningar jag i god tro lärt ut som sanningar till massor av intet ont anande tonåringar:

Eftersom jag inte ville tro på Goebbels, hävdade jag att det var tyskarna som brutalt avrättade uppåt 15 000 polska officerare och poliser i Katynskogen och på två andra ställen. Vid Nürnbergdomstolen intygade ju många sovjetiska ”experter” och ”ögonvittnen” detta. Men det var sovjetiska NKVD som utförde morden, vilket också ryska historiker nu kommit fram till.

Det var alltför tydligt hur nazisterna utnyttjade riksdagshusbranden 1933 i Berlin för att likvidera den tyska demokratin, så därför lärde jag ut att de hade anlagt den själva. Där hade jag stöd av den litteratur jag läste vid universitetet. Men sen kom den källkritiske tyske socialdemokraten Fritz Tobias ut med en bok, där han bevisade att den unge holländske anarko-kommunisten Marinus van der Lubbe hade varit ensam mordbrännare.

Jag berättade för mina elever att tyskarna industriellt i gaskamrar massmördat massor av människor också i Buchenwald, Dachau och andra förfärliga läger i det egentliga Tyskland. I Princetonprofessorn R.R. Palmers ”Nya tidens historia”, ansedd som ”bibel” för historiestudenter på min tid (liksom för min son en studentgeneration senare) hävdades ju detta. Men sedan dess har det visat sig vara en historieförfalskning. När vår mest uppburne historiker, Peter Englund, dristar sig att påpeka detta känner han sig för säkerhets skull tvingad att falskeligen påstå, att ”ingen historiker av facket” någonsin gått i god för dessa gaskamrar.

Det fanns (och finns) massor av läromedel som skildrade tyskarnas alla brott, faktiskt mer än om alla andra förintelser sammantaget .Auschwitz var självfallet skildrat i alla möjliga läromedel och av oss lärare. Vi visade bilder på de 22 minnesplattorna i Auschwitz, där det stod att tyskarna hade mördat 4 miljoner människor bara i detta läger. Efter kommunismens fall ändrades denna siffra till en dryg miljon. Och Jean-Claude Pressac, som prisats för sina böcker om massmördandets tekniska möjligheter, menar att det var cirka en halv miljon som avrättades där. Men i den politiskt korrekta matematiken blir 6 miljoner minus 2½ miljon eller minus 3½ fortfarande 6 miljoner.

Som historielärare ville jag gärna framhålla olika källors trovärdighet. I Auschwitz fanns en kvarleva, vilket anses vara en källa av särskild tyngd. Det var den ”gaskammare”, som besöktes av miljoner människor, bland annat prominenta svenskar. Alla var lika tagna att vara i detta dödens rum. Men så visade sig att det var en efterhandskonstruktion av polska stalinister efter andra världskriget. Detta avslöjades 1995 av historiker i ansedda tidningar som franska L’Express och tyska Der Spiegel. Också de judisktättade historikerna Robert Jan van Pelt och Debòrah Dwork var inne på samma linje 1996 i sin bok ”Auschwitz 1270 to the Present”

Liksom journalister vill vi lärare gärna väcka intresse genom att ta upp det mest smaskiga i historien. Alltså lärde jag ut att dessa hemska tyskar gjorde tvål av sina mördade offer. Det har hävdats i massor av böcker, artiklar och i skolornas läromedel. Själv var jag huvudlärare för historieinstitutionen vid skolan och införskaffade i god tro flera läromedel om detta, bland annat ett ljudbildband med Ferenc Göndör, en av många överlevande från Auschwitz. Där berättade han om dessa gräsliga ”judetvålar”. Ingen historiker sätter numera tilltro till denna propagandalögn. Men Stèphane Bruchfeld påstår, att dessa otäcka tvålars existens aldrig har intygats av någon ”seriös historiker”. Det förefaller som ett försök att med en ny osanning täcka reträtten.

Gissningsvis har alla historielärare i Sverige och västvärlden begått samma misstag som jag. Det känns tryggt och ingen minsta förebråelse har någonsin riktats mot oss. Lagparagrafen ”hets mot folkgrupp” är selektiv och har aldrig tillämpats på grova lögner om tyskar eller på häftigt negativa generaliseringar om denna folkgrupp.

Ironiskt nog är det först när man erkänner sina misstag man kan råka illa ut. (Se krönikorna ”Expressens lögnaktiga taskspark 1 och 2” i Radio Tuff 25-12-05 och 01-01-06). För vad jag nu här har sagt blir jag väl brännmärkt för att ha ”förnekat förintelsen”, detta luddiga och vittomfumlande begrepp. Nej, jag förnekar inte någon förintelse. Tvärtom brukar jag påminna också om de förintelser som den breda mittfårans tempeltjänare gör allt för att tysta ner.

Ännu har vi i Sverige inte samma frihetsinskränkande lagar som i Österrike och flera andra europeiska länder. Hos oss haglar inte åtalen som de gör mot dissidenter också i Frankrike. Vi blir inte misshandlade av huliganer som den franske professorn Robert Faurisson blivit några gånger. Man kan undra av vilka skäl bilden på hans blodigt sönderslagna ansikte undanhållits mediekonsumenterna.

Den treåriga fängelsedomen mot Irving inspirerar andra mörkmän att kräva inskränkningar av det fria ordet. I Kanada krävs nu att man tar itu med Diana Johnstone. Hon skrev den läsvärda boken ”Dårarnas korståg”, där hon försökte nyansera den ensidiga bilden av krigen på Balkan. Hon blir nu åter anklagad för att ”förneka folkmord”. Det är kriminellt i Kanada och det är Srebrenica man syftar på. Men Johnstone har inte förnekat att många muslimska män dödades i Srebrenica, fast hon ger en mindre ensidig bild än den gängse.

Den radikale amerikansk-svensken Al Burke sammanfattar debattklimatet: ”Vi tycks glida in i en ny mörkrets tidsålder med barbarer överallt som bankar på förnuftets portar” [We appear to be sliding into a new Dark Age, with barbarians everywhere hammering on the gates of reason.]

Och den mest konsekvent liberala av alla människor jag känner, Göran Flodman, tillägger: ”Om du vill kan du gärna lägga till mitt namn och nämna att jag instämmer helt. Så får vi bägge två tillbringa först tre år i Meckas fängelsehålor och sen tre år i Wiens.”
----------------------------------------------------------------------------------
Åke Sandin i Radio Tuff (nr 1069) 2006-02-26

6 Comments:

At söndag, 04 februari, 2007, Anonymous Anonym said...

Tvålen är bevisad och klar.
Får se om du tar upp den saken i nästa blogg.

 
At söndag, 04 februari, 2007, Anonymous Alfred E. Neuman said...

Icke och nej. Förvisso har ett institut med namnet Poland's Institute for National Remembrance, hmm, påstått att de funnit rester av människofett i en tvål funnen i Gdansklabbet 1945 men innan dessa tester verifierats så får vi nog hålla till godo med vad Bauer, Lipstadt et al har påstått ända sedan krigsslutet: "No soap was ever made from human fat".

 
At lördag, 19 maj, 2007, Anonymous Mer än frågande! said...

Tråkigt att du fastnat för nazisti...förlåt revisonistiska argument ang. förintelsen. Det är dock fortfarande flera miljoner judar, varav c:a 2 miljoner polska som är "försvunna" och som enligt revisionisterna inte avlivats (i den mån de inte bara hänvisar till egenhändigt förfalskad befolkningsstatistik) utan skulle finnas (nu väl funnits) "någonannanstans". Var kan de dock inte tala om!

För det går inte att förneka bl.a. detta som står i http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rintelsen

"Från alla av Nazityskland ockuperade länder deporterades judiska personer till förintelseläger. Många dog redan under transporten i järnvägsvagnarna. Efter ankomsten valde SS-läkare ut dem som kunde arbeta och dem som direkt skulle avlivas. De sistnämnda, mest barn, gamla och sjuka, fördes direkt till gaskamrarna, som var kamouflerade som duschrum. Där blev de förgiftade med Zyklon B, ett medel mot skadedjur. Det verksamma ämnet var blåsyra."
Anm. koloxidavgaser användes i Treblinka, Belzec, Chelmno, Sobibor, där c:a 2 miljoner dog.

I det största förintelselägret Auschwitz-Birkenau mördades troligtvis 1 100 000–1 500 000 människor varav en miljon var judar. Att beräkna det exakta antalet offer försvåras av att många personer inte blev registrerade, innan de dödades i gaskamrarna.

Antal dödade judar enligt boken "Dimensionen des Völkermordes" av Wolfgang Benz.

Bulgarien: 11 000
Danmark: 161
Frankrike och Belgien: 32 000
Grekland: 60 000
Italien: 7 600
Jugoslavien: 55 000–60 000
Luxemburg: 1 200
Nazityskland: 165 000
Nederländerna: 102 000
Norge: 735
Polen: 2 700 000
Rumänien: 211 000
Sovjetunionen: 2 100 000–2 200 000
Tjeckoslovakien: 143 000
Ungern: 502 000
Österrike: 65 000

1,9 miljoner polacker [1]
200 000–800 000 romer och sinti
200 000–300 000 funktionshindrade
10 000–25 000 homosexuella män
2 500–5 000 Jehovas vittnen [2]

Gå TILL EXEMPEL till en holländsk hemsida ang. förintelsen, www.joodsmonument.nl så kan du få namn (och adress) på alla de c:a 100.000 holländska judar som dog i Auschwitz, Sobibor m.m.

Vad säger f.ö. din fredsförening om denna din gallamattias?. Och lika onyanserad är du f.ö. nedan, i bloggen om krigsfångarna

 
At fredag, 07 september, 2007, Blogger Sulla said...

Re: "Mer än frågande!"

Jag har ingestans i det här inlägget läst att författaren förnekat det nazistiska folkmordet på ca 10 miljoner människor (varav 6 miljoner judar), så jag fattar inte vad du bitchar om. Folk dog och mördades i de nazistiska koncentrationslägrena, det finns det väldigt få som inte håller med om (även bland revisionisterna.). Eller T4 för den delen.

Men om jag har förstått det rätt så är du en av de människorna som tycker att man är nazist/går nazisternas ärenden bara för att man påpekar att ibland verkar kejsaren vara dåligt påklädd?

Att få fängelsestraff för att man säger emot rådande paradigm är knappast något som ländar en demokrati heder, och är därför något som bör bekämpas (om man kallar sig själv för demokrat, vill säga).

Och kan man verkligen vara en "gallimattias"? Är inte det något man gör?

 
At söndag, 21 december, 2008, Anonymous Anonym said...

Jag vill bara uppmuntra dig och tacka dig för att du står upp för sanningen. Tyvärr är klimatet i vårt samhälle sådant att de flesta ryggar tillbaka då det dom har matats med sen barnsben visar sig vara fel. De flesta förstår inte ens vad det handlar om.
Frågar han 100 människor så är det minst 99 som inte har en aning om att judarna deklarerade krig mot Tyskland 1933, en viktig pusselbit för att förstå helheten. De flesta vet inte heller att det är från den tiden som den gula judestjärnan kommer, på judarnas eget initiativ - man skulle visa att man "stödde och ställde upp på" krigsdeklarationen.
De flesta känner inte heller till Röda Korsets rapport från 1948, eller att De Gaulle, Churchill och Eisenhower skrev böcker efter kriget - totalt ca 7000 sidor - utan att nämna varken: gaskammae, folkmord eller utrotning.
Inte känner människor till att 6 miljoner judar som utrotas har nämnts tidigare i historien, i Theodor Hertzls memoarer, i American Hebrew 1919 av Martin H. Glynn och i Readers digest 1943 av Ben Hecht. Det är faktiska händelser från vår historia som de riktiga förnekarna förnekar, helt enkelt för att de inte känner till dessa händelser. Det man inte har fått lära sig i den politiskt korrekta historieboken har inte hänt, är utgångspunkten för de okunniga.
De flesta tror till och med att det var ryssar som genomförde den s k "Ryska Revolutionen".
Inte känner människor heller till att det rör sig om totalt ca 370 000 dödsoffer i samtliga läger - ca 74 000 i Auschwitz - varav många dog i tyfus. De allierades bombningar skapade hunger i de tyska lägren eftersom kommunikationen stängdes av för förnödenheter. Därav de undernärda och sjuka i t ex Bergen-Belsen, i kontrast till de friska och välnärde vi finner i Auschwitz som "bara" intogs av ryssarna.
De flesta som går in i det som kallas gaskammare i Auschwitz tror ju att det är en gaskammare, eftersom dom inte vet något om varken kemi eller teknik och har man blivit tvångsmatad med propaganda varje dag i årtionden så har hjärnan byggt upp en försvarsmekanism som hindrar människor från ett tänka själva och se klart.
Från de urspungliga anklagelserna från Nurnbergrättegångarna återstår praktiskt taget ingenting. Det bidde inte ens en tumvante.
Dock måste man ha förståelse för de okunniga eftersom de helt enkelt är okunniga. Dom har ju aldrig fått veta, och då kan man ju inte veta. Då är det alltid enklare att förneka och vika undan för fakta.
Till och med "historikern" Peter Englund har ju påstått att det gjordes madrasser som fylldes med hår från koncentrationslägerfångar, en myt som är död sedan 70-talet. Då är det inte konstigt att tvålmyten lever.

Tack för att du är rakyggad och står upp för sanningen. Det är sanningen som kommer att segra till slut. Lögner kan inte stå på egna ben - det kan sanningar.

 
At fredag, 09 oktober, 2009, Anonymous Anonym said...

"Tvålen är bevisad och klar.
Får se om du tar upp den saken i nästa blogg."

Det är rätt svårt att se hur påstådda experimentella försök med människotvålar på ett anatomiskt institut i Danzig från år 1943, vilket hävdades i Nürnberg, skulle kunna förklara rykten om massproducerad judetvål redan två år dessförinnan, nämligen i skedet 1941-1942!
http://www.codoh.com/info/infoihr/ihr9soap.html

Helt klart kom tron på och falska rykten om industriellt masstillverkad judetvål först (typiskt för lägervärlden) och coverstoryn eller reträtten/tillrättaläggandet om att det bara rörde sig om enstaka försök med människotvål (Nürnberg) sedan.

Källkritik - tidsaspekt!

 

Skicka en kommentar

<< Home